בולונז

כתב: טל סולומון ורדי

לפעמים אני רוצה לחזור לאיטליה, בין מבחן למבחן, בין הגשה לגשה. מתכון בולונז טעים ופשוט להכנה. חצי שעה והוא על הצלחת שלכם. סליחה צמחונים.

רשימת קניות

חצי קילו בשר טחון
בצל גדול [חתוך קטן]
כוסברה [מי שאוהב]
כף סוכר
מלח ופלפל
רסק עגבניות קטן
עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים [800 גרם]
שום כתוש קפוא

איך מכינים?

– חותכים בצל דק ומטגנים על מחבת חמה עם מעט שמן עד השחמה.
– מכניסים את הבשר הקצוץ למחבת ומערבבים היטב עם הבצל המטוגן.
– לאחר מספר דקות של השחמת הבשר מכל הכיוונים, מכניסים את קופסת השימורים ורסק העגבניות, יחד עם שום כתוש קפוא וכוסברה קצוצה דק. מוסיפים מלח-פלפל וכף סוכר (מוריד חמיצות).
– מביאים לרתיחה ומחלישים את האש. ניתן להוסיף מעט מים אם העניינים מתחילים להתייבש.
– במקביל מבשלים את הפסטה האהובה עליכם בסיר נפרד. וקוצצים עוד קצת כוסברה לקראת ההגשה.
– לאחר שהפסטה מוכנה מסננים את המים, מחזירים לסיר ומוסיפים את כמות הבולונז הדרושה. מערבבים היטב ומגישים עם כוסברה מעל.

בתיאבון!

תגים ,