מרק עגבניות

כתבה: סמדר ורדי

פתאום הפתיע החורף באמצע הסתיו, הרדיו נהיה שקט והרצון למרק חם נהיה גדול. מתכון למרק עגבניות פשוט, טעים וקל. טבעוני כמובן.

רשימת קניות

10 עגבניות בינוניות
10 שיני שום
בצל גדול [חתוך קטן]
שמיר [חצי חבילה]
כף סוכר
שני גזרים קצוצים קטן
מלח ופלפל
מכשיר חשמלי רלוונטי: בלנדר מוט

איך מכינים?

– חותכים בצל, גזר ושום לחתיכות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן.
– חותכים עגבניות לרבעים ומוסיפים אותן עגבניות לסיר 5 דק׳ לאחר טיגון הנ״ל.
– מבשלים רבע שעה ובוחשים מדי פעם.
– מוסיפים מלח, פלפל, כף סוכר, שמיר קצוץ וכוס מים רותחים.
– בוחשים עוד שתי דקות.
– טוחנים את המרק בבלנדר מוט.
– מוסיפים שתי כפות אורז. מדללים בעוד כוס מים רותחים.
– מבשלים עד שהאורז רך.
– בודקים מלח-פלפל פעם נוספת ומוסיפים עוד קצת שמיר.

תגים , ,