סלט וואקמה טבעוני

כתב: אופק כהן-טובי

רשימת קניות:

3-4 כפות אצות וואקמה
כף וחצי סויה
רבע אבוקדו
מלפפון קטן
כמה עלי חסה
ג'ינג'ר כבוש
מעט אטריות אורז דקות
כף שמן שומשום/זית
כף מי/חלב קוקוס (לא חובה)
שומשום קלוי

איך מכינים?

– את המלפפון והאבוקדו חותכים לרצועות דקות ואת החסה לרצועות טיפה יותר עבות- ממליץ לא להשתמש בחלק ה"קשה" של החסה.
– מסדרים הכל יפה בצלחת יחד עם ג'ינג'ר כבוש שכבר בא חתוך בצנצנת ולסנן נוזלים.
– לאחר מכן מבשלים את האצות בסיר מים שחומם מראש עד שהופכות לרכות. פעולה דומה עם אטריות האורז אך בסיר נפרד, מומלץ להוסיף ממש טיפה מלח. משרים את האצות ואת האטריות במים קרים מאד! ומשרים עד שמתייבשים לגמרי ללא נוזלים- לרעבים שלא יכולים לחכות (כמוני) אפשר עם מגבת.
– מסדרים יפים ומפזרים מעל את הסויה, שמן שומשום/זית, מי/חלב קוקוס ולסיום שומשום קלוי.

הערות:
– תמיד אפשר להוסיף לסלט טופו.
– אפשרי גם כף דבש.
– המתכון הוא למנה אחת יחסית גדולה.
– למתכון לא טבעוני אפשר להוסיף דג סלמון מעושן.

תגים ,