עוגיות שוקולד

עוגיות שוקולד מעולות לאנשים שאוהבים שוקולד, פשוטות להכנה ושיא הטעימות. מבוסס על מתכון של קרין גורן רק בגירסא מושפרת שחברה ואני הכנו.

רשימת קניות

– 100 גרם שוקולד מריר (חבילה)
– 25 גרם חמאה (במקור רשום 150, קרין גורן)
– 2 ביצים קרות מהמקרר
– כף סוכר (רק להקצפה של הביצים, לא חובה)
– 1 כפית יפה של תמצית וניל
– 1/3 כוס קמח (50 גרם)
– 1/3 כוס קקאו (50 גרם)
– 1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
– חצי כפית מלח
– 150 גרם שוקולד מעניין (יכול להיות שוקולד חלב, שוקולד עם אגוזים / עוגיות / תפוז / פקאן)
אנחנו שמנו חבילה שוקולד חלב עם שברי אוריו ושוקולד נוגט חצי חבילה.

איך מכינים?

– מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
– ממסיים את החמאה והשוקולד עם קצת מלח במיקרו. במקביל מקציפים את הביצים עם הסוכר והתמציץ וניל, עד שיוצא מרקם בצבע לימון. מערבבים ביחד.
– מוסיפים את הקמח, הקקאו ואבקת אפייה.
– קוצצים את השוקולדים פנימה.
– מגלגלים כדורים של העיסה ומשטיחים על נייר אפייה בתבנית.
– אופים  15 דקות בדיוק (לא יותר! גם אם זה נראה לא מוכן, זה מוכן.)
– מהתנור מכניסים ישר לתוך המקרר (מעבירים את נייר האפייה לתוך המקרר. מומלץ ב-4 ידיים)
– 20-25 דק׳ במקרר. ולבטן.

תגים , ,