עוגת לוטוס עם קרם קוקוס-בננה טבעונית

כתבה: סופי ז'וקובסקי

מדובר בעוגה קלילה, ללא אפייה, בלי יותר מדי מצרכים והכי חשוב – בלי יותר מדי כלים לשטוף.

המתכון הוא תולדה של הרגע, אלתור לקראת מפגש עם חברה טבעונית. הקרם עצמו היה יכול להיות די סטנדרטי אלמלא ההברקה של חברתי זוהר, שהייתה חייבת למעוך 2 בננות בשלות ולראות מה קורה. התוצאה מוצלחת ביותר!

רשימת קניות

– חבילת עוגיות לוטוס
– 1/4 כוס חלב סויה (מתיקות מעודנת) + 1/4 כוס לטבילת העוגיות
– 250 מ"ל (חבילה אחת) שמנת מתוקה צמחית להקצפה
– 1/2 כוס קרם קוקוס
– שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
– 2 בננות בשלות
– כפית תמצית וניל
– 50 גרם שוקולד מריר מגורר/קצוץ

איך מכינים?

– נתחיל מהקרם: בקערה גדולה מקציפים 1/4 כוס חלב סויה, שמנת צמחית, קרם קוקוס, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל עד שנוצר קצף קרמי ויציב למדי (אבל לא מדי, לא יעבור את מבחן ה"להפוך את הקערה מעל הראש").

– בקערה קטנה נפרדת מועכים שתי בננות בשלות, ומוסיפים אותן לקרם. מקציפים דקה נוספת עד להיטמעות הבננות בקרם.

– הרכבה:  טובלים עוגיות לוטוס בחלב סויה ומסדרים בתחתית של תבנית אינגליש קייק. לאחר מכן מורחים שכבה של קרם ומשטחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה מספר פעמים להיווצרותן של שכבות נוספות כאשר השכבה האחרונה הינה שכבת קרם.

– שולחים למקפיא לשעתיים-שלוש ולפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר מגורר/קצוץ.

– העוגה נשמרת במקפיא ויש להוציא אותה לטמפרטורת החדר כ-5-10 דקות לפני ההגשה.

הייתי מספרת לכם כמה ימים בדיוק היא נשמרת במקפיא, אבל היא חוסלה תוך פחות מיממה ;)

בתאבון!


 

תגים ,