עוף עם ירקות שורש

אחרי שניג'סתי לאמא שלי שנמאס לי להכין שניצלים ובולונז, היא הכתיבה לי בטלפון מתכון לעוף טעים ביותר ומהיר להכנה. אמנם היא קוראת למתכון 'עוף בקפה', אך יש בדיוק כפית קפה אחת בתוכו.

רשימת קניות:

– 2 כרעיים (לבקש מהקצב שיפריד את הירך והשוק ויוריד את העור)
– 3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
– 2 בטטות יפות
– 4-5 גזרים
– בצל אחד
– ירש שורש לבחירתכם
– קופסת רסק עגבניות
– פפריקה
– כפית נס קפה (אפשר לבקש מהשכנים)
– כפית קטשופ

מספיק ל:

2 אנשים בארוחה אחת
2 ארוחות לסטודנט הרעב

איך מכינים?

– שוטפים את העוף במים ומייבשים אותו עם נייר סופג.
– מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים לזמן קצר את העוף מכל צדדיו כדי 'לסגור' אותו.
– בינתיים מתחילים לקלף את הירקות ולחתוך את הבצל לחתיכות קטנות.
– מוודאים שהעוף לא טוגן יתר על המידה והופכים אותו כדי שייסגר מכל צדדיו.
– מוציאים את העוף לקערה ומכניסים פנימה את הבצל הקצוץ.
– לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את שאר ירקות השורש החתוכים לחתיכות גדולות יחסית.
– ועכשיו לרוטב: שמים בקערה קטנה את רסק העגבניות יחד עם כפית שטוחה פפריקה, כפית נס קפה, כפית קטשופ, קורט פלפל ומלח ומערבבים עם מעט מים חמים.
– שופכים את הרוטב לסיר ומוסיפים את העוף.  מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים עד שהעוף והירקות מכוסים. יש לערבב!
– לאחר 40 דקות ניתן להוריד מהאש ולאכול.

תגים ,