פאד קפאו

כתבה: רוני וויס

פאד-קפאו כהלכתו, הישר מתאילנד ובלי לשלם 60 ש״ח על מנה במסעדה.
מתנצלת מראש על חומרי הגלם הבלתי מושגים, יש לי משיכה למכולות אסייתיות.

רשימת קניות

200 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר
שפיץ של פלפל צ'ילי / ירוק חריף
רצועות גמבה דקות
קצת שעועית ירוקה
כף רוטב דגים למליחות
3 כפות רוטב הוי סטיר / צדפות / פטריות / סתם רוטב למוקפץ
כפית סוכר
כוסברה
ביצה
חצי בצל
3 עלי כפיר ליים (לא חובה אבל מוסיף המון)
הכי הרבה בזיליקום שאפשר

איך מכינים?

1. מטגנים רצועות של בצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל, השעועית, עלי הכפיר ליים, השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומקפיצים עד שנראה מוכן.
2. מוסיפים פנימה את הבשר ומפרקים אותו עם כף עץ (כמו בולונז).
3. מכניסים פנימה את כל הרטבים ומקפיצים עד שהבשר מבושל והירקות מרוככים, מוסיפים פנימה בזיליקום וכוסברה ומכבים את האש.
4. מגישים על אורז לבן עם ביצת עין מעל ומרגישים שחסכתם 60 שקל על מנה במסעדה.

בתיאבון!

תגים