פאד תאי

כתבה: אלמוג טלומק

מתכון בסיסי לפאד תאי למי שאין את כל הרטבים המיוחדים בבית, אני עושה אותו הרבה, תאילנדי מקורי ובעיקר ממכר!
מספיק ל-2-3 מנות.

כמה עקרונות:
1. הבישול דורש עבודה מאוד מהירה וכל התהליך הינו על אש גבוהה ולא חורג מעשרים דקות, תכינו הכל בצורה שיהיה לכם נוח ונגיש לעבוד.
2. לא מוסיפים מלח בשום אופן, אם יש צורך אז פרטני, הסויה היא המלח של המנה וזה המון.
3. אפשר לגוון ולהוסיף גם אפונה סינית חתוכה שהשרתם במים רותחים לפני, תירס משימורים, בצל, נבטים (להוסיף שניה לפני שמוכן), גם אננס, פקאן סיני וכו'.

רשימת קניות

סיר בינוני
מחבת גדולה/ווק
מסננת לאטריות

1/2 חבילת אטריות אורז (משולשים או פאד תאי)
שמן צמחי
סויה
טריאקי
סוכר/סילאן
שמן שומשום
ג'ינג'ר טרי/אבקה
4 שיני שום
פלפל שחור טחון/גרוס
200 ג' פרגיות בחתיכות קטנות
פטריות גדולות פרוסות לרבעים5
1/4 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
זר כוסברה
בוטנים/ קשיו מלוחים ג'100
לימון טרי
אם יש לכם רוטב צדפות/דגים בבית, תוסיפו בכיף

לתיבול:
קארי צהוב/צ'ילי מתוק/פתיתי צ'ילי חריף/חמאת בוטנים/חלב קוקוס
וכמובן, אפשר לשלב (קחו בחשבון שהקלאסי הוא על קארי וצ'ילי או רק צ'ילי)

איך מכינים?

1. לפני הכל, מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר לכמה דקות ומוסיפים את האטריות, מסירים כשאטריות לבנות אבל לא רכות מידי (לא מבושל מידי כי זה עוד עובר טיגון), שמים במסננת תחת מים קרים וקצת שמן צמחי כדי להפריד בניהן ומערבבים בעדינות.
2. שמים את הפרגיות בהשריה בזמן הכנת הירקות עם קצת סויה, 2 שיני שום גרוס, כפית אבקת ג׳ינג׳ר/טרי קצוץ ופלפל שחור טחון.
3. בצד חותכים את הפטריות ושמים עם קצת שמן במחבת לטיגון, כשהפטריות מתחילות להתרכך קצת מוסיפים פרחי הכרובית ואת הפרגיות עם ההשריה ומערבבים טוב ומהר.
4. מוסיפים שמן, כף סויה, כף טריאקי, את התיבול שבחרתם להוסיף לרוטב לפי הטעם, חצי כף סוכר/סילאן, כמה טיפות שמן שומשום עד חצי כפית (שמן מאוד ארומטי ושתלטני!) ופלפל שחור טחון/גרוס – במקרה ואתם אוהבים הרבה רוטב, תגדילו כמויות עכשיו, המנה הזו בנויה כמו שהתאילנדים אוהבים וכן, היא יבשה יחסית ולא רטובה.
5. מערבבים הכל באופן מהיר עם הוספת טיפונת מים והאטריות והמשך ערבוב מהיר.
6. כשכל האטריות תפסו את הרוטב, יש להסיר מהאש ולהתחיל סידור להגשה.
7. גוזרים את הכוסברה מעל המנה ומפזרים את האגוזים הקלויים שבחרתם אחרי שחתכתם מעט (כמובן אפשר בקערה בצד).
8. מגישים עם לימון טרי בצד, כמו שאומרים – לימון מוסיף המון!

בתיאבון!

תגים ,