פיצה ביתית

כתבה: סופי ז׳וקובסקי

מי מאיתנו לא חשק פעם בפיצה ביתית חמה? מי מאיתנו לא צילצל לפיצרייה הקרובה כדי להזמין אוכל מהיר בחופזה? אז קדימה, בלי תירוצים. מכינים פיצה ביתית קלה לביצוע.

בצק

2 כוסות קמח
1 כפית מלח
0.5 כפית סוכר
2 כפיות שמרים "שמרית"
0.5 כוס מים פושרים (אני עושה MIX בתמי4)
2-3 כפות שמן זית
תרסיס שמן

– מערבבים קודם את כל החומרים היבשים בקערה (קמח, מלח, סוכר, שמרים) ועושים גומה.
– מוסיפים את החומרים הרטובים (מים ושמן זית) ומתחילים לערבב.
– ברגע שזה מתגבש קצת, עוברים ללישה ידנית (ניתן להוסיף מעט קמח/שמן זית לפי מצב הבצק, הוא לא צריך להיות דביק מדי אלא משהו שאפשר ללוש).
– לשים בידיים 10 דקות (מותחים, מקווצצים, עושים אירובי ידיים) – חשוב על מנת לפתוח את מולקולות הגלוטן בקמח.
– מכדררים, משמנים עם תרסיס שמן ושמים בקערה. מכסים בניילון נצמד או במגבת – ממתינים כ-40 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

רוטב

קופסא קטנה של רסק עגבניות
עגבנייה טרייה
מלח
סוכר
צ'ילי גרוס יבש
תבלינים נוספים לפי הטעם

– מגררים בפומפיה עגבניה אחת בינונית ומערבבים פנימה קופסא קטנה של רסק עגבניות.
– מוסיפים סוכר ומלח לפי הטעם (אצלי זה חצי כפית מלח וכפית סוכר) וחצי כפית צ'ילי יבש גרוס.
אפשר להוסיף גם אורגנו או בזיליקום! אם זה יוצא משחתי מדי ניתן לדלל עם טיפ-טיפונת מים רותחים.
– מחממים תנור טורבו ל-230 מעלות למשך 10 דקות.
– מרדדים את כדור הבצק (אני מרדדת דק-דק ומפצלת אותו לשתי פיצות גדולות).
– מורחים את רוטב העגבניות, שמים גבינת מוצרלה מגוררת (אני מוסיפה גם קרעי כדורוני מוצרלה של גד).
אפשר גם פטה או בולגרית מגוררת + תוספות אם רוצים.
– אופים את הפיצה 15-20 על טורבו ולאחר מכן 5 דקות על גריל עד שהכל מזהיב.


תגים ,